Sinigudnum logo
Engleski jezik i književnost
Tijana Dabić
Rukovodilac programa:
doc. dr Tijana Dabić

Studijski program drugog ciklusa akademskih studija Engleski jezik i književnost čine jednogodišnje studije vrednovane sa 60 ECTS bodova (30 ECTS po semestru). Sadržaj i struktura ovog studijskog programa usklađeni su sa naučnim standardima i savremenim kretanjima u oblasti anglistike i šire nauke o jeziku i nauke o književnosti. On sadrži obavezne i izborne predmete iz propisanih grupa neophodnih za ostvarivanje kvalitetnog i kompetentnog studijskog programa.

Metode izvođenja nastave su prilagođene vrsti, karakteru i profilu svakog predmeta, a zasnovane su na dinamičnoj komunikativnoj nastavi koja se ostvaruje kroz grupni i samostalni rad, prezentacije, diskusije, istraživački rad, čime se podstiču interakcija, komunikacija, a teorijsko znanje povezuje sa praktičnim sadržajima.

Akademske studije drugog ciklusa Engleski jezik i književnost imaju primarni cilj da kompetentno, kvalitetno, stručno i cjelovito obrazuju studente za sva radna mjesta u prosvjeti, naučnim institutima i u drugim društvenim i kulturnim ustanovama u kojima mogu da rade oni koju su ovladali znanjima koja nudi ovaj studijski program.

Budući da je ovaj studijski program kompatibilan sa drugim anglističkim akademskim studijama u našoj zemlji, zemljama Evropske unije i izvan nje, predviđa se mogućnost pokretljivosti studenata u zemlji i inostranstvu.

Legenda

Izborne opcije:
  • PPrimjenjena lingvistika i metodika nastave engleskog jezika
  • KEngleska književnost
I semestar
II semestar

* Od ponuđenih pet predmeta kandidat bira tri kao izborne predmete

  • Kandidat polaže šest ispita. Prvi projektni zadatak integriše četiri predmeta iz prvog semestra, a drugi objedinjuje dva predmeta iz drugog semestra.
  • U toku trajanja predavanja kandidat definiše temu za završni master rad. Projektni zadaci iz prvog i drugog semestra mogu se integrisati u master rad.

Popunite on-line prijavu za upis na studijski program "Engleski jezik i književnost".